top of page
Website_Compilatie.jpg

Zingen bij Alchemilla

Bij Alchemilla zingen is deel uitmaken van een hechte groep enthousiaste vrouwen, samen werken aan je stem, de samenklank en de presentatie, en ook thuis oefenen om de melodie en de teksten uit het hoofd te leren. Om lid te worden is het niet nodig dat je noten kunt lezen, wel dat je een muzikaal gehoor hebt, dat je je zangstem wilt ontwikkelen en naast de repetities tijd hebt om te oefenen. Het lidmaatschap is niet aan leeftijd gebonden, wel is het belangrijk dat je lekker kunt bewegen. Bij onze optredens gaat het niet alleen om vocale zuiverheid, maar ook om de uitstraling op het podium.

De koorrepetities
We repeteren wekelijks, op woensdagavond van 20.00- 22.00 uur, in een lokaal bij het theater Aan de Slinger, tegenover het treinstation van Houten. In juli en augustus en in de schoolvakanties vervallen de repetities.
Enige malen per jaar is een regisseur aanwezig om nieuwe nummers van regie te voorzien. De andere repetities oefenen we onder leiding van de dirigente en de regiecommissie. Om het instuderen thuis te vergemakkelijken worden de partijen door de dirigente ingezongen, en digitaal beschikbaar gesteld.

 

Zingen bij Alchemilla is een teamsport

We hebben met elkaar afgesproken dat we zo veel mogelijk aanwezig zijn bij de repetities. Als vuistregel hanteren we dat we per repetitiejaar niet vaker dan 6 keer afwezig zijn. Als je teveel afwezig bent vlak voor een optreden, is het mogelijk dat je dat optreden niet (alle liedjes) kunt meezingen.

Optreden 
We treden 4 tot 6 maal per jaar op, in verzorgings- en verpleeghuizen, op festivals, en we organiseren ongeveer eenmaal in de twee jaar zelf een groot optreden, in het theater of een andere grote zaal. In overleg met de dirigente bepaal je welke nummers je meezingt bij een optreden. Als nieuw lid kun je je het repertoire dus in jouw tempo eigen maken.

Koorkleding
We spreken tijdig af wat we dragen tijdens een optreden. Meestal is dat zwarte basiskleding met een vrouwelijke touche, met kleurige accessoires. Met een beetje geluk heb je dat thuis al in de kast hangen.

Lid worden?
Voordat je definitief lid van Alchemilla kunt worden moet je een stemtest doen. In overleg met de dirigente wordt dan bepaald in welke stemgroep je past, of dat je eerst zangles moet nemen.

De contributie bedraagt 85 euro per kwartaal. Van de repertoirecommissie ontvang je een usb stick met de ingezongen muziek en de bladmuziek (digitaal of op papier). Hiervoor is éénmalig € 10,- verschuldigd. Alle bladmuziek blijft eigendom van Alchemilla. Tevens krijg je toegang tot de ledenpagina van de website, waar je de ingezongen partijen kunt beluisteren.

Kom vrijblijvend een keer kijken, maak een afspraak via het contactformulier!

bottom of page