top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlchemilla Houten

Over tijd 23 en 24 maart 2019

Bijgewerkt op: 22 dec. 2019

Het is voorjaar 2019 en Alchemilla zingt over Tijd. Het is lente, zondag schijnt de zon; het is de tijd van de jeugd. In totaal tweehonderd bezoekers genoten van de voorstelling, met persoonlijke korte teksten van de Alchemilla vrouwen zelf als korte onderbrekingen in een liederencyclus, ingevuld door de seizoenen. De voorstelling begon op tijd, maar liet zich niet haasten.


Rode draad in de voorstelling was Todo Cambia, met het verlangen naar het eigen vaderland dat ontvlucht is, maar ook met het besef en de acceptatie dat je leven verandert. Het voorjaar bezongen we in het springerige Le Printemps en in de opgewekte medley van Herman van Veen. De zomer was vol van leven van vrouwen in hun kracht … en met een ondeugende knipoog. Hoorbaar en zichtbaar in All that Jazz, Manha de Carnaval en Zomaar een Dag.De herfst bracht melancholie en een stil verlangen, prachtig verklankt in de klassieker Autumn leaves. Ondanks dat kan de natuur in het najaar uitbundig en kleurrijk zijn, zo glorieerde Mirjam van Staa als soliste in de Minutenwals. Begeleid door onze pianist Dick Vlot, die het koor en de dirigente Lisette Bernt in verschillende andere nummers smaakvol begeleidde. En zoals elk jaar werd het winter en dan is het koud en willen we een Elektrieke deken. De tijd kwam bijna tot stilstand in Time in a bottle en Memory, tegelijkertijd gingen we vrolijk de volgende levensfase in: When I’m 64 !


De voorstelling Over Tijd biedt een mooie en brede basis voor het vrouwenkoor Alchemilla om in kleinere en grotere vorm aantrekkelijke optredens te verzorgen.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page