top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlchemilla Houten

Bijna weer lente! 2-3-2024

Bijgewerkt op: 9 jul.

Op een lichte lentedag zongen we in Houten. Passend bij deze middag zongen we over de Lente. Hoe verliefdheid de winter licht kleurt en de lentebloemen, zoals narcissen en krokussen tot bloei brengt. Alles ziet er mooier uit door een romantische roze bril. Tegenwoordig hebben we 28 brillen nodig; Alchemilla veelzijdig vocaal is gegroeid! Onze regenboogopstelling wordt versterkt met fijne nuances groen en extra toetsen paars. Met zoveel vrouwenstemmen waren we in de  goedgevulde zaal goed te horen. Lisette Bernt, onze dirigente, begeleidde ons niet alleen op piano, maar ook op de drum. Een ritmisch Alchemilla is het resultaat. 

We zoeken steeds opnieuw naar Nederlandstalige liederen met zeggingskracht. Daarom kiezen we voor “Door de wind”, van Stef Bos en recent weer bekend geworden door Miss Montreal. Het lied “Breek” is veel minder bekend, maar wel veelzeggend voor ons koor met ambitie. Soms is het repeteren en repeteren. Hard werken is vaak een voorwaarde om “door te breken”; een lied zo te zingen dat het overkomt en het publiek geraakt wordt.

Na een palet aan melodieën eindigden met de “The Rose" dat door het hele publiek meegezongen werd. Er is niets mooiers samen zingen. 

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page